Megbízási díj

A személyes tanácsadás ügyvédi megbízási díja 45.000,- Ft+ÁFA /1 óra. A tanácsadás végén az eljáró ügyvéddel lehetőség van megállapodást kötni a további együttműködésről, ebben az esetben a konzultáció díja beleszámít a későbbi ügyvédi megbízási díjba.

Egyszeri személyes tanácsadás keretében az eljáró ügyvéd részletes tényállást vesz fel a házassági bontóper szempontjából jelentős tényekről – mint a házasságkötés időpontja, életközösség kezdete és vége, gyermek(ek) száma…stb. – és a konzultáció végén szóban összefoglalja a házassági bontóper megindításához szükséges további lépéseket, valamint javaslatot tesz az esetleges megoldási lehetőségekre vonatkozóan. Amennyiben a konzultációt követően nem születik további ügyvédi megbízási szerződés az eljáró ügyvéd és az ügyfél között, úgy a konzultáción történt javaslatokról az eljáró ügyvéd nem készít írásbeli ügyvédi tényállást, azonban számos ügyfelünk készít saját magának jegyzeteket a konzultáción elhangzottakról.

Javasolt a személyes konzultációra úgy felkészülni, hogy elsősorban a vagyonjogi szempontból jelentős dokumentumok legalább másolati példányban az ügyvéd rendelkezésére álljanak – ilyenek például a közös lakás, gépjármű és egyéb nagyobb értékű ingóságok vásárlásáról szóló adásvételi szerződés(ek), megtakarításokról szóló kötvények, számlakivonatok, társasági részesedést igazoló szerződések, kölcsönszerződések… stb. – a lehető legpontosabb tényfeltárás érdekében.